zaterdag 7 maart 2015

Veel handen

Helemaal achteraan is de meidoornhaag al te zien.
Het Huis van de Watersport werd de afgelopen dagen overspoeld door groepen vrijwilligers die nijver aan de slag gingen om de nieuwbouw voor te bereiden op het aankomende vaarseizoen. Daarbij werd zo hard gewerkt dat uw blogger het niet eens meer bij kon houden.

Op de vroege zaterdagmorgen ontving een heren acht heldere instructies over de manier waarop de botenstellingen gemonteerd moesten worden. Bij wijze van voorbereiding was één prototype al in elkaar gezet. Er waren meetlatten gemaakt om de liggers precies 65 centimeter uit elkaar te kunnen monteren en een drietal rolsteigers stonden klaar voor het werken op hoogte. Een heel weekend hadden ze er voor uitgetrokken. Er was vooraf enige zorg of dat wel zou gaan lukken. Maar liefst 43 staanders met elk drie of vier liggers moesten worden gemonteerd. Om 14.00 uur op zaterdagmiddag kreeg uw blogger telefoon. "We zijn naar huis gegaan." Het werk was af.

Op de bouwlocatie aangekomen bleek ook de meidoornhaag te zijn geplant. Liesbeth, die vanuit haar werk bij Adviesbureau R.I.E.T. wel wat weet van landschappelijke afrasteringen (dit bureau adviseerde ons ook over het groene dak), voerde een ploeg aan die vaardig de meidoornstruikjes pootte. Ze mogen nog wel wat groeien om effectief te zijn tegen ongewenste gasten, maar inmiddels zijn ook de bewakingscamera's aangebracht, dus we weten precies wie of wat er over de heg komt.

Of dat allemaal niet genoeg is, werd er ook nog door een andere heren acht gesleuteld aan het vlot. Twee "oude" vlotdelen zijn gerenoveerd en liggen inmiddels ook op de nieuwe locatie. Daar werden ze in de loop van de dag vergezeld door telkens nieuwe vlotten, die met veel geplons te water werden gelaten. Langs roeiende jeugdroeiers konden het niet laten om bij wijze van proef aan te meren. Niemand hoeft er nu nog aan te twijfelen dat hier een roeivereniging komt.

Dankzij een goede voorbereiding, konden de stellingen zeer snel worden gemonteerd.

Stellingen, wachtend op boten.

Meidoornwortels in verse klei.

Wat anders dan je zuster op een houtvlot.


Beste wel lang. En er komen nog twee delen bij.


De eerste roeiers testen het vlot.

Ten slotte: wie mooie foto's heeft van kluswerkzaamheden die buiten het zichtveld van uw blogger zijn gebleven, laat het even weten, dan zetten we ze op het blog.