vrijdag 20 maart 2015

Even improviseren

De vloer wordt wel vertroeteld, maar doet toch niet wat we willen.
Het aftellen tot de officiële opening van het Huis van de Watersport op 28 maart neemt nu serieuze vormen aan. Inmiddels zijn we de magische grens van tien dagen overschreden. Dat is goed nieuws, maar ook slecht nieuws. Tien dagen dat is namelijk de droogtijd voor een Arturo gietvloer. En die is nog steeds niet aangebracht. Tijdens die droogtijd mag men de vloer niet belopen. Het is dus nu zeker dat de gietvloer nog niet zal zijn aangebracht vóór het uur U van de opening.

Dit betekent dat de bovenetage voorlopig nog een kale gipsen vloer zal hebben. Niet alleen in de kantine is dit het geval, maar ook in de kleedkamers en douches was de vloer nog steeds niet droog genoeg om de toplaag te gieten. De meter gaf een gemiddeld vochtgehalte van 1,4 % aan. Het risico is dan te groot dat er blazen onder de toplaag zullen ontstaan, omdat er nog vocht uit het gips komt. Het is niet te voorspellen hoe lang het nog gaat duren tot het vochtgehalte onder 0,5 % zal zijn gedaald. Er zijn te veel omstandigheden van invloed die zich niet laten voorspellen.

Ondanks deze tegenvaller zal de nieuwe accommodatie toch in gebruik worden genomen op 28 maart. Het wordt alleen een beetje improviseren in de eerste weken. Niet alle meubels zullen nog worden geplaatst, zodat de vloer zo veel mogelijk kan ademen. De gebruikers zullen voorzichtig moeten zijn met vocht en vet. Niet knoeien, en mocht er iets om gaan, dan direct afnemen.

Hopelijk kunnen de kleedkamers en douches vrij snel afgemaakt worden, zodat die volwaardig kunnen worden gebruikt. Wanneer de kantine en gang zullen worden afgemaakt wordt zorgvuldig gepland. Vanwege de tien dagen droogtijd zoeken we een moment waarop dit het minste belemmerend is voor de roeisport.

Ondanks de grauwe vloer, wordt er gelukkig gewoon hard doorgewerkt door vrijwilligers om het gezellig te maken. Kunnen we volgende week toch gewoon een feestje vieren!

Bomen die moesten worden gekapt om ruimte te maken, krijgen toch een functie.

Tussen de kantine en het krachthonk komt de prijzenkast.

Steigerhouten tafels. Die gaan naar het terras.

Dit vernuftige systeem zorgt dat het vlot soepel met het waterpeil beweegt.