woensdag 4 maart 2015

Doe het zelf

Keuken zelf monteren, straks ook zelf koken.
Hoewel de aannemers het Huis van de Watersport nog niet definitief hebben verlaten, is er inmiddels wel een begin gemaakt met het hoofdstuk "zelfwerkzaamheid". Vele tientallen vrijwilligers staan te trappelen om de handen uit de mouwen te steken en op die manier de investeringskosten beheersbaar te houden. De eerste resultaten beginnen ook al zichtbaar te worden.

Handige mannen zijn begonnen de keuken te monteren, die via een veiling op de kop werd getikt.

In de loods zijn inmiddels ook de eerste riemenstellingen opgehangen door vrijwilligers, aangevoerd door heren uit de vertrouwde klusploeg. Het hout was op maat geleverd door het Amersfoortse bedrijf Wim Traa Onderhoud. De vrijwilligers hoefden zich dus te beperken tot het monteren zelf. Dat klinkt makkelijker dan het was: men kwam bij het monteren plotseling een betonnen muur tegen waar niet op was gerekend. Improviserend werd echter direct een goede oplossing gevonden. Zulke vrijwilligers zijn onbetaalbaar.

In de komende dagen zullen ploegen vrijwilligers aan de slag gaan om de vloer van de werkplaats te coaten, het nieuwe vlot te monteren en de botenstellingen op te bouwen in de loods.

De aannemers laten intussen ook van zich horen. Het botenplein aan de Amersfoortse zijde (intussen aangeduid als het A-plein, om het te onderscheiden van het B-plein aan Baarnse zijde), is inmiddels bestraat. Lichtmasten beschijnen het plein in de avonduren voor de late roeier die zijn boot nog moet poetsen.

Riemenstellingen, kundig gemonteerd door vrijwilligers.

De botenloods, nog even zonder stellingen.

Hier kun je poepen in Hemus-stijl.

Het A-plein aan Amersfoortse zijde van de loods.