vrijdag 27 maart 2015

Klaar voor het feest?

Filosoferen aan de Eem, wie doet dat niet?
Terwijl de barcommissie in het Huis van de Watersport bezig was voorbereidingen te treffen voor het openingsfeest, vierde het Waterschap zijn eigen feestje om het werk aan de Grebbeliniedijk af te ronden. Een grote groep bestuurlijke, ambtelijke en burgerlijke geïnteresseerden verzamelde zich rond de woning van de heer en mevrouw Elzenaar. Daar werden zij toegesproken door Dijkgraaf, Wethouder en Gedeputeerde met teksten die naadloos passen bij het traject dat is doorlopen om het Huis van de Watersport te bouwen. "Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder" en "de aanhouder wint" waren zo van die teksten die morgen ook bij ons openingsfeest zouden kunnen klinken.
Dichter Ingmar Heytze zette de toehoorders aan tot filosoferen, terwijl zijn gedicht werd onthuld met behulp van windkracht zes uit het zuidwesten.

De stoet gasten van het Waterschap trok vervolgens per fiets over de dijk en kon zich vergapen aan onze nieuwe accommodatie waarvan de gevel vandaag nog milieuvriendelijk was opgepoetst. Ondanks de kale betonnen vloer, begint het binnen echt gezellig te worden. Sfeervolle banken, ontworpen door mede-blogger en nieuwbouwkracht Binnenshuis, blijken heerlijk te zitten. Prijzen staan te stralen in de nieuwe prijzenkast en de bar is klaar om aan gedronken te worden. Tijdens het openingsfeest is het bier trouwens in de hal te vinden, maar waarschijnlijk ontdekt iedereen dat snel genoeg.

Met de kussens en leuningen kun je spelen!

Ook de brievenbus heeft Hemus-stijl.

Hier is bij het feest bier. Later komt hier de afschrijfhoek.