zaterdag 24 januari 2015

Inloopmomentje: ook de zon kwam kijken

Hé, vlaggenmasten.
Wie belangstelling had kon vandaag tussen twaalf en één het Huis van de Watersport met eigen ogen bekijken. Bedacht was dat dit een mooi moment was, zo net na de Hemus Driekwart. Die wedstrijd werd helaas uitgesteld vanwege de slechte weersverwachting. Toch bleek het een goed moment te zijn, want onder een blauwe hemel en in de gouden zon toonde de nieuwe roei-accommodatie zich van zijn beste kant.

Het nieuwe balkon bleek al snel een trekpleister. Heerlijk gelegen aan de zuidkant en beschut achter de glazen balustrade waande men zich al snel in een luxe wintersport oord.

Eén van de meest gehoorde reacties van degenen die de kantine bekeken was de verrassing over de gezellige sfeer. Nu al! Bij sommigen leefde de zorg dat de nieuwe kantine zo groot zou worden dat je er verloren rond zou lopen. Eenmaal binnen viel dat al snel mee. De architect is er heel goed in geslaagd de ruimtes mooi te verdelen. Dat is zelfs zonder inrichting al te zien. Straks, als de meubels er staan en de vloeren en wanden mooi zijn afgewerkt, zal het er goed toeven zijn.

Te midden van de belangstellende roeiers stonden intussen behangers stoïcijns hun werk te doen. De wanden worden afgewerkt met glasvezelbehang dat straks gemakkelijk schilderbaar is. Zo wordt er ook in de weekends aan gewerkt om alles tijdig af te krijgen.

Daarbij spelen de nutsvoorzieningen ook een bepalende rol. Alles moet goed droog zijn om straks de gietvloer te kunnen aanbrengen. Extra hete luchtkachels zijn aangesleept in een poging de bovenbouw droog te krijgen. Als het lukt om nog deze week een gasaansluiting te krijgen, dan kan de nieuwe luchtbehandelingsinstallatie worden ingezet. En wat dit betreft heeft Piet waarschijnlijk een doorbraak kunnen regelen. Maar goed, wijs geworden willen we het eerst zien, voordat we de vlag aan de nieuwe masten hangen.

De herenkleedkamer krijgt een mooi behangetje.

Nu nog wit. Wat zal er straks staan?

De menselijke maat is goed getroffen in de kantine.

Een heerlijk plekje op het balkon in de zon.