woensdag 7 januari 2015

Het Grote Klussen: komende maand al!

Het gaat goed met het klus-animo bij Hemus. Veel leden en ploegen hebben zich al gemeld via mail of de lijst in de villa.

Drink je binnenkort opeens je koffie in de villa aan een vers gelakt tafeltje? Resultaat van de ploeg van Marloes Mentink die nu al aan de slag gaat om de bestaande houten tafeltjes een nieuw leven te geven. Zo blijkt ook het aanplanten van de meidoornhaag, (het spitten in zompige, vette klei dus) razend populair bij dames. Er hebben zich heren voor montage van de keuken gemeld, en met de kleine klusjes komt het ook wel goed. 

Waar we vooral nog handjes kunnen gebruiken is bij de montage. Hier zijn geen uitzonderlijke vaardigheden voor nodig, bijna alles wordt kant-en-klaar aangeleverd. Als je je meldt als ploeg kun je een klus (of deel daarvan) claimen. Meld je je individueel dan kom je terecht waar je het hardste nodig bent.
De muur van de werkplaats waar botenstellingen tegenaan komen.
  • botenstellingen. Niet van dat kleine gepruts, maar lekker schroeven met gepoedercoat staal. Rovinox, de leverancier van de botenstellingen, liet weten dat deze bij een andere vereniging door een damesploeg in elkaar waren gezet. Kennelijk een graadmeter voor het klusniveau. 





De rubber matten zijn al geplaatst. Keurig verzonken in de bestrating.
  • riemenstellingen. Voor wie graag op een ladder staat. Constructie van vooraf op maat gezaagd multiplex moet op stalen liggers. Op 3m hoogte, dus trappetje meenemen is handig. Naast een schroefboormachine. 







Straks vanaf het balkon kijken naar je zelf in elkaar gezette vlot?
  • vlot. Stiekem dol op Lego? Dan is dit iets voor jou: er mag een nieuw plastic vlot in elkaar gezet en te water gelaten worden. Het nieuwe vlot wordt namelijk meer dan twee keer zo lang als het huidige!   







De douchevloer, de afvoerputjes en als je goed kijkt zie je ook de drempels.
  • Snel koude voeten? In de kleedkamers mogen banken geplaatst worden. Ook deze worden als bouwpakket geleverd. Kun je tegelijk heerlijk de vloerverwarming testen! 








Waarom aanmelden?
Aanmelden zorgt ervoor dat we je op de hoogte kunnen houden van wanneer jouw klus gedaan kan worden. Zo zijn sommige klussen afhankelijk van de aanlevering van materialen. Daarnaast is het ook prettig te weten dat we straks met genoeg zullen zijn om alles voor elkaar te krijgen. Daarnaast zullen er regelmatig inloopmomenten worden georganiseerd waar je je nuttig kunt komen maken. Ongeacht of je je van tevoren gemeld hebt.

Lastig kiezen uit zoveel leuks? Geen probleem: Meld je alsnog (mir6jam@me.com) of kom langs op zaterdag 28 februari! Neem vooral wat eigen klusgerei mee. (Merk het van tevoren zodat het ook weer met jou mee terug gaat.)