zondag 1 februari 2015

Kleurtjes

Foto van de damesdouche (hoeveel hits gaat dit opleveren voor het blog?)
Nu de wanden staan en zijn voorzien van behang, begint het Huis van de Watersport een klein beetje kleur te krijgen. Te beginnen in de douches: een bont palet van tegeltjes inspireert daar tot het maken van kruiswoordpuzzels. Herkennen we daar de kleuren van de Eem?

Niet overal zijn de gekozen tegels overigens zo kleurrijk. De toiletten op de gang zijn fris-wit betegeld. De verlichting werkt op bewegingssensoren en gaat dus vanzelf aan bij het betreden van de ruimte. Mocht je lang werk hebben, dan moet je misschien tussendoor even zwaaien om te voorkomen dat je in het donker komt te zitten.

De wanden van de kantine, de apenrots en het krachthonk krijgen hier en daar ook een kleurtje. De schilders hebben de bovenste randen al geschilderd, zodat bij het aanbrengen van het systeemplafond de kleur mooi aansluit. Je kunt nu dus al ongeveer zien welke wand in welke kleur geschilderd zal worden.

Een bijzondere wand is de paneelwand.  Aan de Amersfoortse kant van deze wand komt een ruimte voor vergaderingen, instructies of zelfs overnachtingen door jeugdleden bij een roeikamp. Deze paneelwand kan echter ook in een handomdraai worden weggeklapt en opgeborgen in een nis. De kantine verandert dan in een grote zaal waar bijvoorbeeld een ledenvergadering kan worden gehouden. De balk waar deze wand aan komt te hangen is extra stabiel gemaakt door een houten constructie. Nu zien we dat nog. Straks is dat allemaal boven het plafond weggestopt.

En intussen hebben de zonnepanelen het eerste rendement opgeleverd. De elektra en het water zijn inmiddels aangesloten. Het gas moet de komende week in orde komen.

Fris-witte tegeltjes in het herentoilet.

Het systeemplafond in de herenkleedkamer met verlichtingsarmaturen.

Kleurtjes aan de wanden in de kantine. Links de deur naar de keuken, rechts naar de gang.

Op deze meter is te zien hoe veel energie de zonnepanelen opleveren.