vrijdag 16 januari 2015

Soms zit het mee, soms wat tegen.

Het dakterras begint aardig op te schieten.
De afbouwwerkzaamheden aan het Huis van de Watersport lopen lekker door. Een mooie blikvanger is het terras, dat vandaag eindelijk eens in een lekker zonnetje was te aanschouwen. Niet alleen kan men op dit terras straks na het roeien heerlijk bijkomen met een kop koffie of iets anders. Het is ook een prima plek om een paar ergometers neer te zetten als het eens te hard waait om op de Eem te roeien. Vanuit de fitnessruimte is het een kleine stap om via de dubbele openslaande deur de ergometers in de frisse buitenlucht te zetten. Nog niet helemaal echt roeien, maar het komt er dicht bij.

Binnen zijn inmiddels de systeemwanden geplaatst. Nu is definitief zichtbaar hoe de ruimtes zijn ingedeeld. Na het bereiken van de bovenetage komt men in een gang met veel deuren. Deze leiden naar de kleedkamers, de toiletten en uiteindelijk ook naar de kantine. Het is een vreemde ervaring dat het totaal van de afzonderlijke ruimtes groter lijkt dan de gehele ruimte toen er nog geen wanden stonden.

Inmiddels zijn stukadoors begonnen met het egaliseren van de wand in het trappenhuis. Dit moet een blikvanger worden bij het binnenkomen van de accommodatie via de hoofdingang. Het createam houdt nog geheim wat er precies op zal worden afgebeeld. Het zal vast fraai worden.

In de werkplaats is inmiddels ook een vliering aangebracht. Hier kunnen diverse materialen worden opgeborgen. Dit wordt het domein van de vrijwilligers die aan het botenonderhoud werken. Wat ze er precies allemaal gaan opbergen weet ook nog niemand, en misschien blijft dat wel voor altijd verborgen. Alleen de klusvrijwilligers krijgen een sleutel tot de werkplaats.

Alles lijkt dus mee te zitten. Alleen met de nutsvoorzieningen wil het niet opschieten. De gemeente Amersfoort had opdracht gegeven alle aansluitingen gelijk met de voorzieningen voor de nieuwe ligplaatsen voor de woonboten te regelen. Dat leek dus goed te gaan. Sindsdien echter is het gehele project bij de leveranciers van gas en elektra in een Kafka-esk web van verkeerde tekeningen, aanvragen en wachtlijsten terecht gekomen. Onze Piet heeft heel wat airmiles op zijn telefoon achter de rug en nog altijd verkeren we in grote onzekerheid of de aansluitingen tijdig worden gerealiseerd. We wachten in spanning.


Bij het betreden van de bovenetage heb je heel wat deuren waar je uit kunt kiezen.Voor deze gladde wand staan straks de afschrijf-computers.

Inmiddels is de borstwering hier vervangen door glas. Veel beter uitzicht!

Vanuit de fitnessruimte zit je zo op het balkon.


Waar dat pijpje uit de vloer steekt komt straks de bar.

De vliering in de werkplaats, voor spulletjes en andere zooi.