woensdag 21 januari 2015

Hoe zit dat straks?

Als je straks na de oplevering, op 28 februari, eindelijk het Huis van de Watersport in kunt valt er weinig te zitten want je treft een leeg gebouw aan. Geen keuken, geen bar en ook geen meubilair.

Natuurlijk komt dat goed. Er komen vaste meubels zoals een bar, een barkast, en in de gang een apenrots. Dat is een soort minitribune waar je met een prachtig uitzicht op de rest van je ploeg kunt wachten. Deze worden allemaal gratis (!) gemaakt door Hemus-lid Herman Frank, die een eigen ambachtelijk timmerbedrijf heeft. Een aantal andere vaste meubels zoals de prijzenkast, een bergmeubel en een grote hoekbank in de kantine worden door een meubelmaker gemaakt.
  

Maar er is meer. Er komen twee lange tafels van steigerhout in de kantine te staan. Om te vergaderen. Maar ook gewoon om gezellig koffie aan te drinken, of voor een ploegenhap! Er wordt een flink aantal dezelfde robuuste stapelbare stoelen besteld. Hout met chroom. Het grootste deel hiervan komt opgestapeld in een nis te staan. Die zijn extra voor als er veel mensen zijn. Denk aan een ALV. 
De stoelen die je permanent in de kantine zult zien staan zullen deels deze stoelen zijn, gecombineerd met elegantere witte kunststof exemplaren. Die hebben we op de veiling kunnen kopen.

robuuste stapelbare stoel voor kantine
kunststof stoel voor kantine

Liever wat luier zitten? In de kantine zullen ook nog 5 losse banken staan. Of eigenlijk BBanken, want zo heten ze. Dit is een bestaande flexibele en zeer robuuste bank van eigen ontwerp waar speciaal voor deze ruimte een budget-versie van is ontwikkeld. Hij wordt bekleed met speciale outdoor-stof zodat je er zonder problemen met je natte jas op kunt gaan zitten. Benieuwd? De sjieke versie kun je momenteel tegenkomen op etage -1 van de showroom bij Kok. 


Neemt Hemus ook nog meubels mee uit de villa? Jazeker, de barkrukken mogen allemaal mee, en ook de vierkante houten tafeltjes krijgen momenteel een metamorfose en mogen dan mee. Ook voor de lage houten kastjes is een plekje gereserveerd in de nieuwbouw.