zondag 11 januari 2015

Opeens gaat het weer snel

Fiberon composiet op een bedje van Azobé hout: duurzaam!
Met frisse moed is de afbouw van het Huis van de Watersport in het nieuwe jaar ter hand genomen. De afgelopen dagen is hard gewerkt aan het dakterras en het balkon. Op de hardhouten liggers worden de Fiberon planken gemonteerd. Het geheel krijgt een warme uitstraling, zelfs midden in de stormdepressies die elkaar op dit moment boven ons land achtervolgen. Er is weinig fantasie voor nodig om in te voelen hoe lekker het moet zijn om hier straks in de zon te kunnen genieten van het uitzicht op de Eem.

Ook aan het interieur wordt inmiddels hard gewerkt. In de bovenetage wordt gewerkt aan de systeemwanden die straks de kleedruimtes zullen scheiden van de fitnessruimte, de sanitaire voorzieningen en de kantine. In de vroege ochtend maakte Piet een foto van de metal stud profielen. Tezamen met de glinsterende buizen van het luchtbehandelingssysteem geven deze het interieur op dit moment nog een enigszins industriële aanblik. Die aanblik zal straks enorm veranderen als de wanden zijn geplaatst. Mirjam ontwierp een kleurencombinatie van de wanden die perfect aansluit op de omgeving buiten. Wacht en zie!

Over het interieurontwerp gesproken. In de stilte op de achtergrond is veel tekenwerk verzet door een vrijwilliger, die tot op heden erg ver buiten de schijnwerpers van dit blog is gebleven: Ferdy Passchier. Dit Hemus-lid, van huis uit architect, heeft heel veel tijd besteed aan het uitwerken van details, waarmee de grote ideeën van architect Zofa en Mirjam tot duidelijke instructies voor de aannemers zijn vertaald. En zo te zien gaat dit helemaal goed!

Het balkon heeft zelfs bij windkracht 8 een warme uitstraling.


Metal stud profielen, kabelgoten en leidingen, het wordt gezellig!

De werkplaats heeft een gelijmde muur gekregen.