dinsdag 6 januari 2015

Duurzaam balkon

Azobéhout van de Lophira alata Banks ex Gaertn.f.Het balkon van het Huis van de Watersport wordt straks uitgevoerd in Fiberon composiet. Dit is een duurzaam geproduceerd kunststof, dat grotendeels is gemaakt van gerecycled kunststof (plastic flessen en dergelijke), gemengd met houtmeel afkomstig uit kozijnen en oude meubelen. We schreven er al eerder over.
Deze Fiberon planken worden straks gemonteerd op hardhouten planken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Azobé-hout. Dit is hout van een Afrikaanse boomsoort die tot 50 meter hoog kan worden. Dergelijk hout kan tegen een stootje. Het wordt onder meer gebruikt om sluisdeuren en dukdalven te maken. Voor een watersportaccommodatie dus een zeer geschikt product. Uiteraard is het hout voorzien van een keurmerk van het FSC en dus duurzaam geproduceerd.

Inmiddels is binnen ook een begin gemaakt met de vloer van de douches. Als je de vloertjes zo bekijkt in de grote ruimte van de bovenetage, dan kun je je nauwelijks voorstellen dat hier straks acht personen gelijk kunnen douchen zonder (ongewenst) lichamelijk contact. De schijn bedriegt echter. De doucheruimtes worden ongeveer 1,75 meter breed en 3 meter lang voor zowel de dames als de heren. In elke doucheruimte kunnen vier personen prima uit de voeten.

En ja, die zonnepanelen. Ze hebben al heel wat zon-uurtjes achter de rug. Helaas is er nog geen meter om bij te houden hoe veel ze hebben opgebracht. De meterkast moet deze week komen. Als ik het KNMI mag geloven hadden we de komende dagen meer aan een windmolen gehad. Maar ja. 

De vloer onder de douches komt onder een licht afschot te liggen.

Niemand weet nog wat de zonnepanelen opleveren.