dinsdag 28 oktober 2014

Verbetering Grebbeliniedijk bijna klaar

De toegangsweg tot het Huis van de Watersport ligt klaar
De laatste week van oktober is aangebroken en volgens de planning van het Waterschap Vallei en Veluwe zal het traject "Grebbeliniedijk" aan het eind van de week kunnen worden opgeleverd.

In de berm naast het fietspad worden in de komende dagen de grasbetonstenen aangebracht. De woonboten, die nu aan de noordelijke oever van de Eem rondom roeivereniging Hemus liggen, zullen aan het einde van de week naar hun definitieve ligplaatsen verhuizen. De schuren zijn klaar en de energieleveranciers trekken de laatste leidingen.

Op het nieuwbouwterrein van het Huis van de Watersport is Hardeman bezig de wanden aan de dijkzijde aan te brengen. Ook worden grote hoeveelheden dakbedekkingsmateriaal naar boven getakeld. De isolatie is aangebracht en het dakdekken kan zo'n beetje beginnen. Zoals bekend komt op het dak van de loods een groene dakbedekking van mos en sedum, voor zover hier tenminste geen terras wordt aangelegd. Op het dak van de bovenetage komen straks 42 zonnepanelen die op een stralende dag als vandaag gezamenlijk bijna 11 kW piekproductie kunnen leveren.

Binnen in de bovenetage is aan de hand van doorvoergaten te herkennen waar de afvoer van de douches (acht stuks in totaal) en de toiletten komt. Ook een leuk detail: een balk onder het plafond waar een schuifwand komt. Deze zal de vergader- annex instructieruimte scheiden van de kantine. En bij grote bijeenkomsten zetten we deze wand natuurlijk lekker open.

Hier komt straks de trap binnendoor naar boven

Een kijkje in de kantine, met de balk waar straks de schuifwand komt

De wandpanelen aan de dijkzijde gaan er tegenaan