donderdag 16 oktober 2014

Amersfoortse vlag in top!

De Amersfoortse vlag op het hoogste punt
Wethouder Buijtelaar zei het nog maar eens: alleen door standvastig koers te houden bereik je je doel. Hij doelde daarmee op de jarenlange procedure om het Huis van de Watersport financieel, planmatig en politiek gerealiseerd te krijgen. Als je ergens in dat proces begint te twijfelen, is je draagvlak zo verdwenen.

Met het hijsen van de Amersfoortse vlag op het hoogste punt van het Huis van de Watersport onderstreepte hij de gezamenlijke inspanning die de roeiers met de gemeente hebben geleverd om het project te laten slagen. Het is een forse investering, van beide kanten, maar het resultaat is straks een accommodatie van waaruit de roeisport uitstekend beoefend kan worden.

De zestig toehoorders konden met eigen ogen zien hoe waar dit was. Vanaf het botenterrein aan de Baarnse zijde, in de laatste stralen van de herfstzon, keken we uit over het prachtige roeiwater, met het perfecte coachpad aan stuurboord.

Ook Piet Kunst, voorzitter van de stichting, stond in zijn toespraak stil bij de lange procedure. Zestien jaar geleden kreeg hij een fax van toenmalig Hemusvoorzitter Aldert Nijhuis, dat er maar eens een nieuwbouwcommissie moest worden opgericht. Defensie zou het MOB-complex aan de Maatweg verlaten en dat bood kansen voor een eigen gebouw. "Nu hijsen we de vlag op het hoogste punt. Over nog eens zestien jaar zijn we vergeten hoe moeilijk het was om het gebouw gerealiseerd te krijgen. We hebben het dan nog alleen over de roeiers die meedoen aan de Olympische Spelen," aldus Piet.

Onder het proosten met pannenbier genoten de aanwezigen nog lang na van de bijzondere plek.

De wethouder hijst de vlag van Amersfoort

Stichtingsvoorzitter Piet spreekt, zelfs de kraan is super-stil