donderdag 6 november 2014

Woonschepen op hun plek

Netjes, nu nog wat groen
Sinds afgelopen dinsdag liggen de woonschepen op hun nieuwe, definitieve plek afgemeerd, ongeveer 150 meter vanaf het Huis van de Watersport. Onze buurman Paul, u weet, van dat spandoek, oogde tevreden op zijn nieuwe terrein. Het mag nog wel wat groener worden, maar daar heeft hij met zijn buurman al een mooi plan voor gemaakt. De wildernis van weleer zal niet terugkeren, maar we mogen rekenen op een groen buurtje langs de dijk.

Inmiddels zijn de wanden van de loods van het Huis van de Watersport rondom aangebracht. De ramen, die daglicht in de werkplaats moeten brengen, geven al een goed beeld van het uitzicht dat de klussers straks zullen hebben op het langs fietsende publiek. Als ze maar niet met iedereen een praatje gaan maken, want dan komen die klussen niet af.

De dakbedekking op de loods is inmiddels ook klaar. Maar goed, straks zien we daar niets meer van, want daar komt een mos sedum begroeiing op. Grote ronde gaten in het dak, nu nog afgeschermd door houten planken, zullen straks worden voorzien van Solarspots, waardoor het zonlicht optimaal in een groot deel van de loods binnendringt. In aanvulling op dit daglicht wordt de loods verlicht met LED-verlichting. Met 57 Watt per armatuur is dit aanzienlijk zuiniger dan TL-verlichting van 126 Watt. In het gebouw komen 28 armaturen, dus de besparing zal aanzienlijk zijn.

In de komende week zal de bestrating in de loods worden aangebracht door Van Amerongen uit Bunschoten en zullen de aluminium puien op de bovenetage worden aangebracht. En dan begint het zo maar een echt huis te worden.

(opmerking van uw blogger: in een eerdere versie werd per ongeluk naar de verkeerde leverancier van de Solarspots gelinkt. De huidige link is de juiste)
De wanden van de loods zijn rondom dicht

Uitzicht uit de werkplaats. Was het alvast maar rokjesdag!

 Kijk maar goed naar de dakbedekking, straks is het hier groen.

Solarspots liggen klaar om geïnstalleerd te worden.