zondag 5 oktober 2014

Op weg naar het hoogste punt


De eerste stramienen van de bovenetage en het balkon
Uw blogger was een paar dagen de stad uit, maar via WhatsApp en e-mail kwamen de foto's binnen van de voortgang op het bouwterrein. Heel verrassend om te zien dat inmiddels ook al een begin is gemaakt met het staalskelet op de bovenetage.

We zien nu hoe hoog het Huis van de Watersport gaat worden. De bovenetage, die 20 bij 18 meter groot wordt, is al gedeeltelijk te zien. Hierin komen de kleedkamers, de fitnessruimte, een vergaderkamer en de kantine.

Ook goed zichtbaar is het balkon, dat aan de waterzijde langs de bovenetage wordt aangebracht. Het balkon wordt twee meter breed en biedt straks goede mogelijkheden om de finish van roeiwedstrijden te bekijken. Je zit daar bijna vijf meter boven het waterpeil op de eerste rang.

Twee Hemusleden ondernamen een dappere poging om vanaf de silo's bij Betoncentrale Van der Kamp een webcam aan te brengen. Helaas was dit te ver buiten het bereik van de Wifi-router, maar tijdens het werk konden ze wel mooie plaatjes van boven schieten. We zien het dak van de botenloods, waarin straks nog Solar Tubes worden aangebracht om daglicht in de loods toe te laten. Een deel van het dak wordt terras, een deel wordt groen met mos-sedum bedekking.


Nog een keer van boven af

De toegangspoorten tot de botenloods worden straks met overhead deuren afgesloten