vrijdag 24 oktober 2014

Grote stappen, kleine stappen

Hemus-penningmeester beziet op zondagochtend waar het huisvestingsfonds aan wordt besteed
Er zijn weken dat je het werk vooruit ziet vliegen en er zijn weken waarin je goed op de details moet letten om te kunnen zien hoe het Huis van de Watersport zich ontwikkelt.

Neem nu afgelopen week. Op zondagochtend keken we nog tegen twee kale stramienen aan de waterzijde aan. Een doorluchtige loods, zogezegd. Een dag later zette Roeiertje al een foto op de blog waarop te zien was dat aan de Baarnse kant de loods ook al netjes dichtgemaakt werd. Dat ging lekker snel. In dat tempo zou de loods wel vlug gesloten zijn.

Maar dan volgen de stapjes die meer geduld vergen. De kozijnen voor deuren en ramen. Vergeleken met het aanbrengen van wandpanelen een beetje meer precisiewerk. De deur aan de dijkzijde, waar de werkplaats wordt ontsloten is goed te herkennen, maar ook de kozijnen voor de ventilatieroosters boven de overhead-deuren van de loods zijn zichtbaar. En tussen de dijk en de loods is het pad afgevlakt, waar straks grastegels en een roostergoot worden aangebracht. Deze laatste dient ervoor om te zorgen dat het hemelwater dat langs de dijk naar beneden stroomt netjes om de loods heen wordt geleid.

Boven de deuren komen ventilatiestroken

De zijdeur van de werkplaats geeft toegang tot het pad tussen de dijk en de loods

Vanaf de Driesluizenbrug ziet het er imposant uit