woensdag 8 oktober 2014

Het asfalt reikt

Hier fietst men straks langs het Huis van de Watersport
Wie vanaf de Malebrug richting Amersfoort wil fietsen, kan inmiddels over een geasfalteerd Bernard de Roijpad tot aan het Huis van de Watersport komen. Goed nieuws ook voor de jeugdcoaches van Hemus, want dankzij dit gladde wegdek kunnen zij nu beter dan ooit hun instructies geven aan de roeiers op het lange rechte stuk langs de Isselt.

Wie op de dijk staat, gaat de contouren nu goed herkennen van het gebouw dat we ons in het verleden alleen met behulp van artist impressions konden voorstellen. Kijk nog maar eens hier of hier naar de plaatjes die architectenbureau Zofa maakte. De werkelijkheid is nog een beetje naakt, maar over een paar weken zullen ook de gevels zijn aangebracht en zal de herkenbaarheid nog groter zijn.

De bouw van de watersportaccommodatie gaat nog altijd met grote stappen voort. Inmiddels is het skelet van de bovenetage al opgetrokken en ook de dakplaten zijn gelegd. Volledig op koers om volgende week het pannenbier te heffen, dus.

In de werkplaats zien we de balken waar straks een vliering komt voor de opslag van allerlei materialen die men bij het onderhoud van de boten zoal nodig heeft.
De werkplaats, met links de vliering voor spulletjes en zo

Aangezicht vanaf de dijk, ter hoogte van ons dakterras

De balustrade aan de waterzijde, ideaal voor de kamprechter

Een filmpje, gemaakt door Minko, van het fietspad, begeleid door Bruce Springsteen.