dinsdag 30 september 2014

Druk op de dijk

Kanaalplaten vormen het dak
Vanmorgen in alle vroegte stond er file bij Elzenaar voor de deur. Iedereen die rondom de Grebbeliniedijk iets te doen had, die was er met groot materieel.

Het fietspad, dat straks de naam Bernard de Roijpad zal krijgen, wordt geasfalteerd. Vanaf de Malebrug wordt geleidelijk naar het Huis van de Watersport gewerkt. Vanaf daar wordt het wegdek verbreed en gaat het fietspad over in de Bernard de Roijstraat.

En Hardeman werkt ook lekker door. Het staalskelet dat de botenloods en werkplaats omvat is inmiddels opgericht. Zelfs de zogenaamde kanaalplaten, die het dak van de loods vormen, zijn al voor een deel gelegd. Op deze hoogte komt straks het dakterras. Het is nu al goed te zien dat je vanaf dat punt over de dijk de landerijen inkijkt. Een prachtig plekje om straks van de ondergaande zon te genieten!

Bij de nieuwe plekken voor de woonboten werd hard gebouwd aan nieuwe schuurtjes. Vanaf een grote wagen werden vanmorgen de prefab wanden afgeladen.

Het was passen en meten met al die grote wagens op de smalle dijk. Een mooier moment had de journalist van AD/Amersfoortse Courant niet uit kunnen kiezen om zich te laten voorlichten over de nieuwbouw. In de loop van deze week verschijnt een artikel dat aan het Huis van de Watersport gewijd zal zijn.
De vloer voor de werkplaats werd vanmorgen gelegd