donderdag 18 september 2014

Fundering uitgepakt

Maandag zat de fundering nog grotendeels ingepakt
Stapje voor stapje, alsof het een cadeautje betrof, werd deze week de fundering ontdaan van de bekisting. Steeds scherper wordt zichtbaar hoe het Huis van de Watersport is ingedeeld.

De funderingsbalken markeren in de eerste plaats de drie gangen waarin de boten straks komen te liggen. Op deze balken komen de staanders van de botenstellingen. Bouwbedrijf Hardeman zal zorgen voor de U-profielen waarop straks de staanders kunnen worden gemonteerd. Zoals we al eerder hebben uitgelegd, zal het een flexibel systeem worden van leverancier Rovinox. Wanneer de samenstelling van de vloot verandert, kunnen we de stellingen soepel mee laten veranderen.

Ook duidelijk zichtbaar zijn de plekken waar de trappen komen. Eén trap komt aan de buitenkant van de loods, aan de Eemzijde. De funderingsbalk is al aangebracht. De andere trap komt achter de hoofdingang, aan de Amersfoortse zijde van het gebouw. Hier is ook zichtbaar waar de installaties komen en een ruime berging.

De werkplaats, waar het onderhoud aan de boten kan worden uitgevoerd, krijgt een betonnen vloer. Aan de funderingsbalk is te zien waar deze vloer komt te liggen. Daar is nog betonijzer te zien, waar de vloerplaat aan wordt bevestigd.

Nu de fundering klaar is, kan aan het bouwen van het staalskelet worden begonnen. Dat zal snel gaan. Over vier weken wordt het hoogste punt al bereikt!

De fundering voor de buitentrap

Hoofdingang met trapfundering en bergruimte

Onder de werkplaats komt een betonnen plaat als vloer

De afvoerpijpen voor het hemelwater zijn er ook al!