dinsdag 9 september 2014

Op de koffie bij de buren

Op de eerste rang bij Van der Kamp
Ze zitten daar maar mooi op de eerste rang, de mannen (en een enkele vrouw) van Betoncentrale Van der Kamp. Onder hun ogen wordt het Huis van de Watersport opgebouwd. En wat zo mooi is, ze mogen zelf het beton leveren voor de fundering!

Tijd om eens een bakje koffie te gaan drinken. Kunnen we elkaar vertellen waar we rekening mee moeten houden als we straks buren zijn. Maar ook stiekem eens kijken hoe de bouw er vanaf de overkant van De Eem uit ziet.

Het onthaal was enthousiast. Ze vinden het leuk om de activiteiten aan de overkant van het water te zien. De machinist van de grote kraan vertelt hoe leuk hij het altijd vindt om de doordeweekse roeiers onder zijn hoge positie door te zien varen. Ook de voorbereidingen en drukke bedoening rond de Eemhead wordt elk jaar met veel belangstelling gevolgd. Er is alle vertrouwen dat de roeiers en de schippers van de binnenvaartschepen die Van der Kamp bevoorraden elkaar niet in het vaarwater zullen zitten. Een beetje begrip wordt wel van de roeiers gevraagd dat binnenvaarders moeilijk manoeuvreren en niet overal zicht hebben op kleine scheepjes rondom hun romp.

Maar het hoogtepunt van het bezoek was natuurlijk -letterlijk- het beklimmen van de grote kraan om te kunnen bekijken hoe de bekisting wordt aangelegd voor de fundering. Met dank ook aan de machinist, die er zelfs de giek voor beklom (uw blogger vond dat wel iets te veel een hoogtepunt van het goede), leverde dit mooie plaatjes op. En daar komt u toch voor, nietwaar?

Mooi overzicht vanaf de giek op het hele terrein

De contouren van de ingang, werkplaats en botenloods worden zichtbaar