vrijdag 26 september 2014

Daar komt het staal!

Het skelet wordt voorlopig in de gang gelegd.
De afgelopen dagen leek de voortgang op de bouwlocatie voor het Huis van de Watersport wat te haperen. Maandag was het grondwerk rondom de fundering netjes aangevuld, maar in de dagen erna zagen we alleen veel werk gebeuren rondom de tuinen voor de woonbootbewoners die straks naast ons komen te liggen. Ook voor hen werden funderingswerkzaamheden uitgevoerd voor de bouw van opslagschuurtjes.

Het werk voor onze nieuwbouw vond vooral plaats bij Hardeman, waar de staalconstructie verder werd voorbereid. Vandaag werd het staal overgebracht naar de bouwlocatie. Een grote kraan staat midden in de toekomstige loods. Vanuit dat centrale punt wordt het skelet opgebouwd.

Behalve het staal zijn deze week ook grasbetontegels aangevoerd. Hiermee zal de afrit van de dijk naar het terrein van het Huis van de Watersport worden bestraat. Vanaf 5 oktober zal de wegverharding op de Grebbeliniedijk ook worden aangebracht. We kunnen dan met schone schoenen het bouwterrein bereiken. Een hele verbetering ten opzichte van de huidige situatie.

Deze kraan gaat de staalconstructie opbouwen.

Het grasbeton ligt te wachten om op zijn plek gelegd te worden.