dinsdag 17 februari 2015

Steeds meer thuis

Waar ik mijn riemen hang, daar ben ik thuis.
Terwijl de afbouw van het Huis van de Watersport nog in volle gang is, kunnen de toekomstige gebruikers haast niet meer wachten om de accommodatie in gebruik te gaan nemen.

Vertrouwde gezichten bevolken steeds vaker de nieuwbouw. Zo zijn de mannen, die al jaren hun technisch inzicht en creatieve handigheid inzetten voor het onderhoud van de vloot, volop aan het experimenteren met ophangsystemen voor de riemen. Zoals dat zo vaak gaat, de uiteindelijke oplossing ziet er kinderlijk eenvoudig uit. Dat is het mooie van oplossingen. Voordat je zeker weet dat het ook werkt, ben je echter wel even bezig.

Een andere puzzel is de inrichting van de stellingen waar straks de boten komen te liggen. Zoals eerder in dit blog beschreven, beschikken we straks over een flexibel systeem van Rovinox, maar we hopen deze natuurlijk wel in één keer goed te plaatsen. Welke boten leggen we op uitschuifbare leggers en welke op vaste? En hoe zorgen we dat de lastigste boten de kortste loopafstand door de loods en naar het vlot moeten overbruggen? De loods is zo groot dat boten niet hoger dan in vier lagen hoeven te liggen. Geen wankele trapjes meer op om de bovenste boot (nog altijd op 2.20 meter hoogte) te pakken. Een enkel opstapje is genoeg.

Ook de nieuwbouwcommissie kan niet wachten met het in gebruik nemen van de huisvesting. De eerste vergaderingen zijn al gehouden in de toekomstige "bestuurskamer". Niet dat deze kamer exclusief voor het bestuur wordt. Het wordt een flexibele ruimte achter een dito wand, geschikt voor theorie-instructies, commissiebesprekingen en misschien zelfs als overnachtingsplek voor jeugdleden tijdens een roeikamp!

Wim en Hans beoordelen kritisch hun eigen werk.

En Arnold ziet dat het goed is.

Zelfs nu werkt de vergaderkamer al goed.