woensdag 10 december 2014

Wat er buiten gebeurt en nog gaat gebeuren

Nu het casco op is geleverd valt er voor de voorbijkomende roeiers minder voortgang te zien. Binnen wordt nu gemetseld, er worden leidingen voor electra getrokken en er worden vloeren geïsoleerd.

Toch zijn er voor de goede waarnemer nog zichtbare veranderingen: zoals het spiksplinternieuwe straatnaambordje dat op de dijk is gezet. Dat maakt ons nieuwe adres officieel: Bernard de Roijstraat 11. Zelfs het fietspad heeft dus een officiële naam gekregen. 

Wat zie je meer? Er missen nog een paar ruitjes in de balustrade. Dat komt goed. De opmerkzame roeier kan ook zien dat het botenplein aan Baarnse zijde inmiddels bestraat is. Deze zelfde grijze klinkers vind je straks ook in de loods zelf.

Pas in het nieuwe jaar zal ook het voor -en zijterrein terrein met deze klinkers bedekt worden. Ook zullen er in het nieuwe jaar hekken langs het voorste botenterrein geplaatst gaan worden als fietsenstalling. Wat gaat er nog meer buiten gebeuren? Vlotten natuurlijk! Die zullen we zelf in elkaar moeten zetten in maart. Leuk? Meld je aan als vrijwilliger via mail of de klussenlijst!


Maar wacht, er is meer! ;)
In maart wordt er een meidoornhaag aangeplant om het terrein heen. Dat wil zeggen, als zich een ploeg stevige klussers meldt die zin hebben om eens lekker in de klei te graven... 

Wanneer het gebouw al in gebruik is, zo eind april, zal het sedum dak aan worden gebracht. Het gaat om zogenaamde sedumpluggen. Dat wil zeggen dat het het eerste jaar nog niet echt indrukwekkend genoemd kan worden. Geduld wordt pas beloond na twee jaar, wanneer de sedum mat gesloten moet zijn. Héél langzaam dus.