zaterdag 13 december 2014

Binnenwerk in volle gang

Naast de hoofdingang wordt een enorme opslagruimte gemaakt.
Onder aanvoering van Bouwbedrijf Barten wordt hard gewerkt aan de wanden en vloeren voor het Huis van de Watersport.

Nadat het casco is opgeleverd is met veel voortvarendheid gestart om muren te metselen in het trappenhuis. Direct naast de voordeur komt (uiteraard zou je haast zeggen) de meterkast. Daarnaast komt een bergruimte. Wat minder feeƫriek dan "Hetty's Hokje" achter de werkplaats bij Hemus, maar wel met een tweede etage. Daar kunnen dus heel wat party-tenten en kisten met wedstrijd attributen worden opgeslagen.

De uit "bia-betonblokken" opgetrokken muren doen nu nog denken aan een bekende albumhoes van Pink Floyd, maar dat wordt straks wel anders. Nadat de wanden zijn gestuct zal bij de trap een fraaie versiering komen, waar een heus createam over heeft nagedacht.

In de loods hebben de werklieden een prachtige kantine ingericht. Inmiddels is er ook goede verlichting in de loods, waar de Solarspots nu worden ondersteund door LED-verlichting. Ook installatiebedrijf Stolle is dus al volop aan het werk gegaan.

Dat merkt ook degene die bezig is dikke lagen isolatiemateriaal op de vloer van de bovenetage aan te brengen. Er moet veel worden gesneden in de blauwe platen om allerlei kabels en leidingen de ruimte te geven. Omdat alleen de bovenetage verwarmd wordt, is het nodig een goede isolatie tussen de onder- en bovenverdieping te realiseren. De kantine en fitnessruimte worden met warme lucht verwarmd. In de kleedkamers komt ook nog vloerverwarming. Die vloerverwarming komt uiteraard nog boven op de isolatielaag te liggen. Daarna wordt de dekvloer aangebracht. Deze zal worden gegoten en dan mag er enige tijd niet op de vloer gelopen kunnen worden. Mocht je toch een eeuwige indruk willen achterlaten: in de klusperiode zijn er nog kansen genoeg!

LED-verlichting in de botenloods.

Een gezellig warm plekje voor de werklieden.

Puzzelen met isolatiemateriaal om de leidingen.

Het botenplein aan de Baarnse zijde is al bestraat.