woensdag 24 december 2014

Nog even dit

Gevelverlichting
Vanwege het kerstreces gebeurt er niet heel veel in en rond het Huis van de Watersport. Zonder gehinderd te worden door de waan van de dag kunnen we dus nog even terugblikken naar zaken die de afgelopen weken zijn gerealiseerd maar nog niet veel aandacht hebben gehad op dit blog.

Om aan de buitenkant te beginnen: aan de gevel zijn buitenlampen aangebracht. Handig als je straks naar je sleutel staat te zoeken terwijl de zon nog niet opgekomen is. De botenpleinen worden straks ook nog voorzien van goede verlichting, want het kan natuurlijk voorkomen dat gebruikers hun boten nog staan schoon te maken na zonsondergang op een mooie zomeravond.

Dat het botenplein aan de Baarnse kant al bestraat was, hebben we op dit blog al eerder laten zien, maar inmiddels is ook de bestrating tussen de loods en het water aangebracht. Het was nog een hele toer om  hier voldoende afschot te realiseren, omdat de damwanden door het waterschap hoger zijn aangebracht dan afgesproken. Een compliment voor de stratenmakers van Van Amerongen dat zij hier toch een mouw aan wisten te passen.

Binnen, in de loods, wordt druk gemetseld aan de wanden van de werkplaats. Geruchten gaan dat de vrijwilligers die aan de boten klussen al plannen hebben om danslessen te nemen in de nieuwe werkplaats. Ruimte genoeg zo te zien. Er zal wel even opgeruimd moeten worden. De vliering zal straks vast nuttig gebruikt gaan worden.

Ook in de loods, de vijf overhead deuren. Deze zijn elektrisch te bedienen. Omdat elk gangpad zijn eigen deuren heeft, zal er minder gemanoeuvreerd hoeven te worden en hopelijk betekent dat ook minder schades (anders komen die klussers nooit aan hun danslessen toe). De stalen U-profielen op de fundering en bovenin de loods worden straks gebruikt voor de botenstellingen die Rovinox straks zal leveren. Een mooi flexibel systeem, waar ik hier al eerder over schreef.

Wie de loods binnen loopt wordt overigens verrast door de ruimte. Hoe groot is de nieuwe loods nu eigenlijk? Om een beetje een beeld te krijgen, is de loods die Hemus nu huurt van Elzenaar naast de nieuwe loods getekend. Groot hè?

De bestrating buiten moet het regenwater richting Eem laten stromen.

Even opruimen en dan kan er gedanst worden in de werkplaats.

U-profielen waar de botenstellingen straks aan worden bevestigd.

Links de nieuwe loods, rechts de oude.