zondag 9 november 2014

De boel gaat dicht


Een dubbele openslaande deur geeft straks toegang tot het dakterras
Midden november is het casco klaar. Dat is de planning waar vanaf de eerste paal voor het Huis van de Watersport naar toe werd gewerkt. Een week voor het uur U is te zien dat het tempo er goed in zit.

Afgelopen vrijdag is begonnen met het plaatsen van de aluminium puien en we krijgen al een beeld van de plaats waar openslaande deuren straks toegang geven tot het balkon aan de waterzijde en tot het dakterras.

Twee sets dubbele deuren ontsluiten straks het balkon. Vanaf het water oogt het balkon misschien smal, maar wordt twee meter breed en 30 meter lang en biedt straks dus volop ruimte aan de vroege roeiers om in de ochtendzon een kop koffie te drinken. De kraanmachinist van betoncentrale Van der Kamp zal zeker zwaaien. Ook naar het dakterras komen twee sets openslaande deuren: één vanuit de kantine en één vanuit de fitnessruimte.

Er is ook een begin te zien van de trap achter de hoofdingang. Via deze trap wordt straks de bovenetage bereikt. Dat is niet de enige trap. Ook het balkon wordt voorzien van een trap waarlangs men direct van en naar de Eem loopt. Bij deze trap komt ook een lift voor minder validen en kratten bier.

Installatiebedrijf Madern is inmiddels ook op de bouwplaats gearriveerd en heeft een begin gemaakt met de regenwaterafvoer. De eerste pijpen zijn inpandig aangebracht. Straks zijn deze onzichtbaar weggewerkt achter de plafondplaten, maar nu kunnen we ze nog even bewonderen.

Een trap én een ladder?

Gezellig, met een kopje koffie zwaaien naar de buren

Regenwater, waar kom je vandaan en waar ga je naar toe?