vrijdag 21 november 2014

Alleen gekken en dwazen...

Wat is dat nu voor lettertype?
...schrijven hun namen op muren en glazen. Dat zei mijn grootmoeder altijd als ik op de beslagen ruiten van haar woonkamer een soort voorloper van dit blog probeerde te schrijven. Maar dwaas is deze toekomstig gebruiker van het Huis van de Watersport niet, want roeivereniging Hemus heeft met mooi rode stalen letters inmiddels te kennen gegeven niet te kunnen wachten met het betrekken van de nieuwe watersportaccommodatie. Naarmate deze meer en meer vorm begint te krijgen, is dit enthousiasme ook wel invoelbaar.

Vandaag was een glaszetter van Hardeman bezig de voorbereidingen te treffen voor het aanbrengen van 124 ruitjes in de balustrade langs het balkon en het dakterras. Ieder ruitje wordt met 4 klemmetjes en rubbers tussen de spijlen gemonteerd. De beste man heeft er een behoorlijke klus aan dus. Toch vond hij even de tijd om uw blogger met de hoogwerker mee te laten liften voor foto's vanuit een standpunt dat niet vaak meer zal worden ingenomen. Over bijzondere standpunten gesproken, medewerkers van de betoncentrale Van der Kamp hadden ook nog wat foto's vanuit de kraan voor ons. Daarover binnenkort meer!

In de loods is de bestrating inmiddels helemaal aangebracht. Onder het licht van de Solarspots werd het zand tussen de stenen geveegd. Die Solarspots laten met het mooie weer een geweldige hoeveelheid licht binnen. Je moet goed kijken om je te realiseren dat het geen lampen zijn. De beukenhouten traptreden zijn ook aangebracht, maar blijven nog even in karton verpakt om ze netjes te houden. En de overhead-deuren in de loods zijn geïnstalleerd. Ook mooi.

En voor wie niet kan ophouden met lezen over het Huis van de Watersport: ook het Waterschap Vallei en Veluwe besteedt deze week aandacht aan het project.

Een uniek plaatje in vogelvlucht

Niet aan de verpakking peuteren om stiekem te gluren hè!

Is het een lamp? Nee, een Solarspot

Tussen deze spijltjes worden ruitjes geplaatst: 124 stuks!