zaterdag 15 november 2014

Casco: puntjes op de i

Er komen nog mooie hoekprofielen aan
Medio november, zegt de kalender, dus de nieuwbouwcommissie ging eens inspecteren hoe het casco van het Huis van de Watersport er bij staat. En, hoewel het verwondering wekt wat er in een tijdsbestek van nog geen drie maanden is opgericht (kijk nog maar eens hoe het er op 22 augustus bij lag), zijn er nog wel wat puntjes die nadere aandacht moeten krijgen.

Nu het glas en de deuren zijn aangebracht, is de bovenetage zo goed als bewoonbaar. Alleen op de plaats waar de schoorsteen van de gashaard door het dak gaat, stroomde op deze natte zaterdagmiddag het hemelwater nog met enthousiasme naar binnen. Straks zitten we op zo'n dag als vandaag daar gezellig rond het vuurtje. De eerste kop koffie is al over de vloer omgegaan, dus wat dat betreft is de kantine ingewijd.

In de loods is begonnen met het aanbrengen van de bestrating. Mooie betonklinkers, met nauwelijks een velling; daar kunnen de bokken straks goed overheen rijden. De profielen, waar straks de botenstellingen op worden gemonteerd, zijn aangebracht.  De trap naar boven krijgt steeds meer vorm. Straks worden de beukenhouten treden gemonteerd en hoeven geen halsbrekende toeren op een ladder meer te worden uitgehaald.

De roeiers hadden het vanaf de Eem al kunnen zien, maar ook de buitentrap staat op z'n plek. Tussen de spijlen komen glazen panelen, evenals bij de balustrade. Ook als er een frisse wind staat, kun je dan mooi buiten zitten. Aan de buitenkant zien we verder de overstek rondom de bovenetage. Regen houdt deze niet tegen, zonlicht wel (een beetje). Het geeft de bovenetage een chique aanblik, terwijl aan de dijkzijde de lijn mooi doorloopt in een aangebracht profiel.

De komende week worden de punten op de i gezet en kan het casco helemaal worden voltooid. De overhead-deuren zullen nog worden aangebracht en dan is het gebouw echt dicht.

Links de deuren naar de fitnessruimte, rechts naar de kantine

Op het balkon zit je straks onder de overstek, niet droog, wel uit de wind

Strak vloertje van betonklinkers in de botenloods

De gevel wordt grondig geïnspecteerd