donderdag 15 mei 2014

STRAKS: 4. Droogtrainen niet meer eenzaam

deel 4 van een serie over de details van het nieuwe gebouw voor Hemus.


Nog niet heel veel Hemus-leden gebruiken de mogelijkheid om droog te trainen. Dat zou wel eens kunnen gaan veranderen. 

Wat trainen anders gaat maken: iedereen kan jou zien! De fitnessruimte gaat namelijk grenzen aan de kantine, en in deze wand gaan we een prijzenkast inbouwen met aan beide zijden glas. Met een beetje moeite zie je vanaf je ergometer dus ook -tussen de bekers door- wie er aan de bar hangt.  

De fitnessruimte in het Huis van de Watersport wordt 10 x 5 meter groot en heeft -naast de prijzenkast- één lange wand (westkant) die uit glas bestaat. Dus ook vanaf het terras ben je zichtbaar. Daar zitten ook openslaande deuren in zodat je altijd verzekerd bent van frisse lucht. Via die deuren kom je op het grote dakterras. Als het weer het toelaat rijd je dus eenvoudig je ergometer naar buiten en ga je lekker in de buitenlucht trainen. Is het te nat of te koud, dan train je binnen maar dus wel met uitzicht naar buiten.

Verder praktisch: er komt een gladde gietvloer die nooit koud aanvoelt, en (extra) luchtverversing en verwarming via het plafond, dus er komen geen losse radiatoren oid in de ruimte. Er wordt ook een nis in de muur gemaakt om bergruimte te hebben. Hoewel de fitnessruimte officieel een verwarmde ruimte is kun je de temperatuur onafhankelijk van de rest van het gebouw instellen. Of uitzetten. Wat ook afzonderlijk te regelen is is de muziek. De rest van de vereniging hoeft dus niet naar jouw trainingsmuziek te luisteren. En de kraan van de bar is dichtbij om je bidon te vullen.