zaterdag 10 mei 2014

Bericht uit de keet

Door Piet Kunst


Dit kleine stukje moest de kabel nou worden verlegd
Zoals we kunnen zien zijn alle woonboten verplaatst. Het lijkt zo eenvoudig, maar je moet je toch voorstellen dat je even snel verhuist, niet voor iedereen makkelijk. 

Ons terrein is inmiddels voorzien van nieuwe damwanden. De hoogte moet nog worden afgewerkt. De werkzaamheden aan de damwand zijn de laatste weken verplaatst naar een ander locatie omdat ter plaatse van ons nieuwe terrein onvoldoende aangetoond was dat er geen zg NGE’s zijn. Dat zijn Niet Gesprongen Explosieven. Inmiddels is dat wel aangetoond en kan de aannemer doorgaan met het aanbrengen van de damwand beschoeiing.

Deze week is gestart met de verlegging van de hoogspanningsleiding. Dat gebeurt nabij de nieuwe toegangsweg tot ons terrein, aan de zijkant langs het ziekenhuis (zie foto boven). De kabels komen van boven aan en moeten naar links worden verplaatst. (die gaten onder de boom zijn er in geboord.). Rechts onder op de foto buigen de buizen richting de Eem.
Eerst de mantelbuizen aanbrengen. Daar in worden 6 dikke kabels gelegd. In de loop van volgende week worden de bestaande kabels doorgeknipt en de nieuwe kabels er tussen gelast. 

En daarna kan de aanleg van de nieuwe dijk beginnen. Zoals jullie ook vanaf het water zien is de oude dijk inmiddels grotendeels opgeruimd.
Daar komt de kabel aan