dinsdag 3 december 2013

Ervaringen delen

clubvlag Vada
Weet je wie ook nieuwbouwplannen hebben? De roeiers van Vada. De burgervereniging uit Wageningen zit een beetje in een vergelijkbare situatie. Dat wil zeggen, op de plek waar ze nu gevestigd zijn mogen ze niet uitbreiden. Hun roeiloods biedt echter ook onvoldoende plek om hun groeiende vloot op te kunnen bergen.
Misschien kunnen ze oversteken naar de andere kant van het Havenkanaal. Daar ligt grond braak, waar in het verleden een scoutingvereniging gevestigd zou worden, wat niet is doorgegaan.
Een commissie is inmiddels aangesteld om de haalbaarheid te onderzoeken van een nieuwbouwplan. In de speurtocht naar ervaringen bij andere verenigingen, stuitte deze commissie op de Stichting Huis van de Watersport. En zoals wij in het verleden ons licht opstaken bij onder meer de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging en roeivereniging De Hertog, kwam de Wageningse commissie, gewapend met een zelfgebakken Wageningse kruidkoek, op bezoek in Amersfoort. Zo verspreidt de kennis rondom nieuwbouwprojecten zich geleidelijk over het land. Het leuke is: van zo'n nieuwe club hoor je ook weer nieuwe ideeën waar je zelf ook weer je voordeel mee kunt doen. Wat te denken bijvoorbeeld van die handige botenkraan, waarmee minder valide roeiers hun zware boten te water kunnen laten?