vrijdag 24 januari 2014

Mijlpaal: Vergunningaanvraag in voorbereiding

Deze week heeft het stichtingsbestuur een knoop doorgehakt en besloten opdracht te geven voor het voorbereiden van de vergunningsaanvraag. Dat lijkt op een hele mond vol om een kleine stap voor een mens te zetten. Toch is het een forse sprong voorwaarts. Deze opdracht maakt namelijk onderdeel uit van een totale bouwopdracht aan bouwbedrijf H. Hardeman uit Veenendaal.

Dat de opdracht is verstrekt betekent dus dat we er vertrouwen in hebben dat we met dit bouwbedrijf een prachtige watersportaccommodatie gaan realiseren aan de Eem. Dit vertrouwen is niet alleen gebaseerd op de gesprekken die we voerden, maar ook op de prijsafspraken die we konden maken. De bouwkosten passen binnen de begroting en het is altijd prettig om te zien hoe inschattingen van jaren geleden er in de praktijk niet ver naast hebben gezeten.

Hardeman zal nu het ontwerp van Zofa-Architecten omzetten in tekeningen die nodig zijn voor de vergunningsaanvragen. In de laatste week van februari verwachten we de vergunningen aan te kunnen vragen. Behalve een omgevingsvergunning, die we bij de gemeente moeten aanvragen, zal er een watervergunning moeten worden aangevraagd bij het waterschap. Dit is nodig vanwege de ligging van het Huis van de Watersport in wat zo mooi het "watersysteem" wordt genoemd. Bij de beoordeling van de watervergunning zal vooral gelet worden op de afvoer van regenwater en de toegankelijkheid van het buitendijkse gebied voor onderhoud aan de waterkering.

In principe geldt voor de behandeling van de vergunningen een termijn van acht weken, die de overheidsinstanties kunnen rekken met nog eens zes weken als dat nodig is. Na het afgeven van een beschikking over de aanvraag, kunnen belanghebbenden nog binnen een termijn van zes weken in beroep gaan tegen de afgegeven vergunning.

Met Hardeman is afgesproken dat de definitieve bouwopdracht pas volgt nadat de vergunning is verleend. Nog even geduld dus. Maar geduld uitoefenen, daar weten we inmiddels alles van.

Vul maar in: Stichting Huis van de Watersport