maandag 25 augustus 2014

Eerste palen geslagen!

Terwijl de ogen van roeiend Nederland gericht zijn op het WK Roeien op de Bosbaan, vond vanmiddag in alle stilte aan de oever van de Eem een klein historisch moment plaats: de eerste palen werden geslagen voor het Huis van de Watersport.

De voorzitter van roeivereniging Hemus twitterde eenzaam vanaf de nieuwbouwlocatie:
Verder was het stil, behalve het regelmatige geluid van de heimachine die in ongeveer 130 slagen de palen de grond in mepte. Vanwege de nog doorlopende schoolvakanties in de regio Amersfoort, is ervoor gekozen festiviteiten uit te stellen tot het moment waarop het hoogste punt wordt bereikt. Naar verwachting is het medio oktober zo ver.

Intussen verdwenen de palen zonder al te veel problemen in de grond. Het valt op dat de palen kort zijn: ruim vier meter. Er gaan er wel veel de grond in: liefst 98 palen zullen straks het Huis van de Watersport dragen. Palen worden twee aan twee onder een schuine hoek in de grond geslagen, een systeem van schoorpalen.

Er zal dus nog wel even geheid gaan worden. Maar goed, zo'n historisch moment willen we toch ook niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan?

De eerste palen staan net buiten de Grebbeliniedijk